Menet közben szállt ki Brad Pitt A dolgok állása című filmből, aminek a rendező, Kevin McDonald szívből örült. – Brad azért szállt ki, mert nem tetszett neki a forgatókönyv – mondja a rendező. – Be kell vallanom, titkon ebben reménykedtem. A sztori egyik szála ugyanis egy képviselő és egy oknyomozó riporter párharca. A riporternek kisebbségi érzése van a politikussal szemben, nem tud becsajozni, és még egy csomó baja van. Most képzeljük el Brad Pittet egy olyan karakter bőrében, akinek nincs nője! Ez ugyebár lehetetlen. Ezért volt tökéletes választás Russell Crowe, ő sokkal csapzottabb, lomposabb tud lenni, róla elhisszük, hogy romokban a magánélete, és titokban iszik.

A dolgok állása egy angol minisorozat nyomán készült. A film arról szól, hogy megölik egy politikus szeretőjét, és a rendőrség meg egy csapat oknyomozó riporter megpróbálja kideríteni, ki a gyilkos. (State of Play – hazai bemutató: 2009. május 28.)

És a Brad Pitt rajongóknak sem kell azért sokáig várniuk, kedvencük 2009. augusztus 20-ától látható lesz Tarantino új filmjében, a Becstelen brigantykban.

UIP