Szívesen újra meghízott volna Renée Zellweger a Bridget Jones babát vár című film kedvéért, Sharon Maguire rendező azonban lebeszélte róla. „Sharon úgy képzelte el, hogy Bridget ugyan elérte az ideális súlyt, és meg is tudja tartani, ám ettől még korántsem tökéletes az élete, még mindig rengeteg baja van” – meséli Zellweger, aki az előző két film kedvéért 15-15 kilót hízott.

Bridget Jones's Baby

Ha a színésznő most nem hízott, akkor is bőven van miért cikkezni róla. Ez pedig az arca. Parázs sajtóvita bontakozott ki arról, vajon plasztikáztatta-e magát és mennyire. Zellweger nem nyilatkozott egyértelműen, de az tény, hogy kollégája, Hugh Grant, akivel együtt szerepelt az előző Bridget-filmekben, egy tévéműsorban nem ismerte fel a friss fényképét. Igaz, a színésznőnek csak a fél arcát mutatták, és az is lehet, hogy Grant csak a poén kedvéért mondta, hogy fogalma sincs, ki ez.

A Bridget Jones babát vár központi kérdése nem az, hogy párra talál-e a szingli hősnő, hanem hogy ki a gyermeke apja. Ötven százalék eséllyel Colin Firth karaktere az, de ugyanennyi esélye van a Patrick Dempsey által játszott harmadik főhősnek is.

(Bridget Jones’s Baby – hazai bemutató: 2016. szeptember 15.)