Hallani sem akar arról Bruce Willis, hogy Amerikában korlátozzák a fegyverviselési jogot, pedig az utóbbi egy évben végrehajtott tömegmészárlások miatt a közvélemény jelentős része ezt követeli. Az akciósztár szerint, ha belenyúlnak az alkotmányba, amelynek második kiegészítése rendelkezik a szabad fegyverviselésről, előbb-utóbb más jogokat is ki fognak belőle gyomlálni, és a végén semmi nem marad a szabadságból. Willis élesen elutasította azt a feltételezést is, hogy az erőszakos filmek és az ámokfutók rémtettei között összefüggés lenne. „Senki nem kezd el gyilkolni csak azért, mert látott egy filmet – magyarázza a sztár. – Igazán sajnálom az áldozatok hozzátartozóit, hiszen én is apa vagyok, de nem tudom, hogy az elmebajt hogyan lehetne törvényileg szabályozni.”

Willis szavait furcsának találják Amerikában, mert a hollywoodi sztárok szinte egy emberként a fegyverviselési jog korlátozása mellett vannak, élükön Sylvester Stallonéval, aki maga is akciófilmekkel lett világhírű.

Bruce Willis - G. I. Joe: Megtorlás

Bruce Willist hamarosan szintén akciószerepben láthatjuk viszont: Joe Colton tábornokot, az igazi G. I. Joe-t alakítja a G. I. Joe: Megtorlás című szuperfilmben.

(G. I. Joe – Retaliation: hazai bemutató. 2013. április 4.)