Kemény támadás érte a Ted című vígjáték író-rendezőjét, Seth MacFarlane-t. A bostoni székhelyű ASL Terápiás Szövetség tiltakozott a film egyik durva poénja miatt. A cselekmény egyik pontján ugyanis Mark Wahlberg azt mondja az egyik szereplőnek: „Mint férfi a férfinak, azt kívánom neked, hogy essen beléd a Lou Gehrig-kór”. A Lou Gehrig-kór, orvosi nevén amiotrófiás laterálszklerózis (ASL) visszafordíthatatlan idegsorvadással jár, a betegek többsége végül teljesen mozgásképtelenné válik, halálukat a légzés megszűnése okozza. Köznyelvi nevét egy amerikai baseballsztárról, Lou Gerhrigről kapta, aki hosszú szenvedés után ASL-ben halt meg 1941-ben.

            A tiltakozás hatására Seth MacFarlane nyilatkozatot adott ki, amelyben próbálja menteni a menthetőt. „Az ASL borzalmas betegség, és jómagam, valamint a film valamennyi készítője kizárólag részvétet érzünk azok iránt, akik ebben szenvednek. Ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a sérelmezett poén filmünk főgonoszára, Rexre vonatkozik, és nem azokra, akik valóban betegek. Ez volt a szándékunk, és reméljük, hogy mindenki így is érti. Egyetlen betegséget sem azért említünk, hogy azzal felháborodást okozzunk (édesanyám például rákban halt meg, mégis van egy rákos poén a filmben).”

            A Ted címszereplője egy megelevenedett plüssmackó, aki az évek során egyre inkább megkeseríti gazdája és egyben barátja (Mark Wahlberg) életét. A helyzetet bonyolítja, hogy a főhős barátnője (Mila Kunis) normális életre vágyik, amit csak a trágár és drogos mackó nélkül tud elképzelni.

            (Ted – hazai bemutató: 2012. augusztus 23.)