2021 nyarán először kerül megrendezésre a Budapest Film Awards, Magyarország  legújabb filmfesztiválja. A fesztivál a Budapest Film Academy, az Eötvös Lóránd  Tudományegyetem Filmtudomány Tanszék, illetve a Loyola Marymount University  (School of Film and Television, Los Angeles) közös kezdeményezése.  

A Budapest Film Awards a független filmművészetet ünnepli. Nem fél feszegetni a  kreativitás határait, emellett fő célja a tehetség felismerése és gondozása, ami ritkán  látható a mértékletesség és az alkalmazkodás korában. A sokszínűségre törekszik,  ezért minden műfajban fogad rövidfilmeket minden országból. A fesztivál évente  kétszer (nyári, téli időszak), a korlátozások függvényében Budapesten kerül  megrendezésre.  

A legjobb rövidfilmeket nemzetközi zsűri fogja díjazni, amelyek mindannyian  hivatalos babérkoszorút és oklevelet kapnak. A fő kategóriák győztesei versenyeznek  majd azért, hogy ingyenesen tanulhassanak az iparág elismert filmeseitől.  Mindemellett kiváló lehetőség ez arra, hogy filmesek találkozhassanak  művésztársaikkal.  

 A győztesek meghívást kapnak a Budapest Film Academy tanfolyamára. A kurzusok  a következők: rendezés, forgatókönyvírás, kreatív producer-gyártásvezető, operatőr  és vágó-hangmérnök.  

A fesztivál nagyszerű lehetőség a filmrendezők új generációja számára, akik a teljes  folyamat során a BFA csapat támogatását élvezhetik.