A Budapest Rooftop Cinema következő filmje a múlt évezred végén játszódik, amikor még nem lehetett a Facebookon nyilvántartani az ismerősöket. Főszereplője egy szimpatikus pasi, aki mindent elfelejt, rá mégis emlékeznek. Nem áll neki össze a kép, ezért annyit fényképez, hogy szinte feltalálja magának az Instagramot.

memento

A majdan híressé váló rendező, Christopher Nolan 2000-ben fogott egy feltörekvő színészt (aki nagyon hasonlít az űrből érkezett, fiatal David Bowiera), kezébe adta egy hagyományos forgatókönyv ledarált lapjait, aztán beküldte a kavargó flash-örvénybe a nőt a Mátrixból, és gyönyörűen lefényképezte a lebilincselő végeredményt az aranyló kaliforniai naplementében.

A MEMENTO részleteire sokan emlékeznek, de azért nem árt újra felidézni, hogy honnan hova is tart ez az ártatlan szemű, szőke fiú a kabrió Jaguárjában, kezében fegyverrel, szívében és arcán hegekkel…. a különleges kaland mellé ingyen adjuk a popcornt, belépő pedig nem lesz.

MEMENTO

(angolul, magyar felirattal)

rendezte: Christopher Nolan

főszereplők: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Rq9eM4ZXRgs[/youtube]

Kapunyitás: 18.00

Kezdés: amikor nagyon sötét lesz, kb 21.00/21.30 között.

Belépés: díjtalan

Popcorn: ajándékba adjuk

A film után a teraszon: Monolit chill/ house

https://www.facebook.com/monolitsounds

A filmbe középtájon 15 perces szünetet iktatunk, amit mindenki arra használ fel, amire akar :) A szünet közben ügyesen egy visszaszámláló lesz látható a vásznon, hogy mindenki visszaérjen a második részre.

FOGLALÁS – NEM KÖTELEZŐ, DE AJÁNLOTT

Ha biztosítanád a helyed, írj emailt: info@corvinteto.hu Az előzetes foglalás díjmentes, a foglalt helyeket 18.00-tól lehet elfoglalni és 20.00-ig tudjuk fenntartani. A kilátóban néhány „VIP” hely is lesz, ahonnan iszonyú jól lehet látni – az ottani székek (az étlap alapján ételre és italra teljes egészében lefogyasztható) bérleti díja 3000 Ft/ szék. Ezeket is emailben lehet előre foglalni, ha biztosra mennél.

 

[youtube]http://youtu.be/2xLGnH8g7_Q[/youtube]

Rossz idő esetén a program sajnos elmarad.

Belépés csak 18 éven felülieknek.

Budapest Rooftop Cinema minden hétfőn este a Corvintető tetőteraszán.

TÁMOGATÓK: MoziNéző.hu, Filmtekercs Fényportál, We Love Budapest