Szilveszterkor forog Magyarország első közösségi dokumentumfilmje, a BÚÉK. A BÚÉK egy egész estés, közösségi film, amely Magyarország egyetlen napját, 2013-14 szilveszterét dolgozza föl. A film célja, hogy közösen, egy minden eddiginél színesebb és személyesebb képet hozzunk létre Magyarországról.

buek_02

Most mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy a 2013. december 31. és a 2014. január 1-je közti 24 órás időszakban videó formájában megörökítse a saját szilveszteri történetét, élményeit, majd feltöltse a www.buekfilm.hu-n keresztül, hogy a sok kicsi történet összeálljon egy egész estés dokumentumfilmmé. A film tervezett bemutatója: 2014 decembere.

Engedjék meg, hogy figyelmükbe ajánljunk pár új, remek hírt a BÚÉK-projekttel kapcsolatban:

Nagy örömünkre szolgál, hogy folyamatosan bővül a BÚÉK-projektet támogató partnerek listája.

Egyedülálló módon, Magyarországon először egy internetes hírportál fedezi  az egész estés dokumentumfilm forgatási költségieit.  A november 5-én indult VS.hu fő támogatóként csatlakozott a BÚÉK projekthez.

buek_01

Ezen túl az elmúlt két hétben többek között a Mediawave Fesztivál, a Színház és Film Intézet is csatlakozott a szakmai partnereink közé, az akciókamerákat gyártó kalifornai GoPro cég pedig kamerákkal fogja támogatni a forgatást. A projekt kommunikációját mostantól a Red Bull is támogatja. A Budapesti Corvinus Egyetem Kreatív eXtra Marketing és Média Hallgatói Klubja is csatlakozott a BÚÉK projekthez, akik máris a kezükbe vették a projekt közösségi média kampányát. Ők első sorban a BÚÉK Facebook oldalát látják el napról-napra informatív és kreatív tartalommal.

Nem csak a támogatók és szakmai partnerek tábora nőtt az elmúlt időszakban, hanem a gyártásban és a szervezésben részt vevő csapaté is: jelenleg már több mint harminc, zömében húszonéves fiatal dolgozik a film megvalósításán. Ezen túl több függetlenfilmes is jelezte, hogy részt vesz a közösségi forgatásban.

Kommunikációs csapatunk a BÚÉK film felhívását elkezdte terjeszteni az önkormányzatok, a különböző regionális kulturális intézmények, illetve szórakozóhelyek között is, akiket egyaránt szeretnénk bevonni a közösségi dokumentációba.

A projekt további partnerei: MOME, MKE Intermédia, Werk Akadémia, We Love Budapest, Szeretlek Magyarország, Vidget, ARC, Magyarhangya, MAFSZ, DocuArt, iamnewhere, Bridge Budapest.

A BÚÉK-projekt videófelhívása:

[youtube]http://youtu.be/8yLx9JZvvG8[/youtube]