Boldog új évet kívánunk! Az évet máris egy jó hírrel köszönthetjük, ugyanis 2013. december 31. és 2014. január 1. között sikeresen leforgott a BÚÉK című közösségi dokumentumfilm!

A produkcióban 15 „hivatalos BÚÉK-stáb” vett részt: a forgatások egy időben zajlottak a legkülönbözőbb vidéki és városi helyszíneken.

buek_01

Volt ahol, egy tombolán kisorsolt kismalac sorsát követték végig, míg mások egy budapesti taxi utazóközönségét térképezték fel, vagy a “Szagos Hörigekkók” gyerekzenekarral pörögték végig az estét, de forogtak kamerák  az Ódry Árpád Művészotthonban, megörökítve a nyugalmazott művészek fergeteges éjszakáját, és természetesen nem maradhatott ki az emblematikus  Kincsem Parkbeli fogathajtás sem.

Csütörtök reggelig már több mint 100 videófeltöltés érkezett a www.buekfilm.hu oldalon keresztül. A stábok anyagaiból és a feltöltött videókból egy egész estés dokumentumfilm készül, melynek bemutatóját 2014 decemberére tervezik a szervezők.

A BÚÉK Magyarország első közösségi dokumentumfilmje, melynek koncepciója komoly érdeklődésre tarthat számot a nemzetközi porondon is. Országunk egyetlen napját, 2013-14 szilveszterét dolgozza fel a civil közösség bevonásával, akik bármilyen videóeszközzel rögzített élményeiket feltölthetik a film honlapjára, hogy a készítők felhasználhassák a vágás során. A film célja, hogy közösen, egy minden eddiginél színesebb és személyesebb képet hozzunk létre Magyarországról.

Most mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy a 2013. december 31. és a 2014. január 1-je között készült felvételeket feltöltse honlapunkra és bekerüljön a filmbe, illetve, hogy nyerjen egy 3D kamerát vagy a két tablet egyikét!

A videók feltöltését január 10-ig várják a szervezők.

További információ a film honlapján és Facebook oldalán:

http://www.buekfilm.hu/

https://www.facebook.com/buekfilm