Cameron Diaz arra kér nagyon szépen minden szülőt, hogy ne árulják el gyermekeiknek, hogy Fiona hercegnőnek a Shrek filmekből bizony ő kölcsönzi a hangját. Mindezt pedig nem azért teszi, mert szégyelli ezt a „szerepét”, hanem azért, mert szeretné, ha minden kisgyerek olyan sokáig hinne a zöld ogrék és egyéb mesefigurák létezésében, amilyen sokáig csak lehet. A színésznő ugyan nagyon örül, ha fiatal rajongói felismerik a hangját kedvenc rajzfilmes karakterük „mögött”, de hisz a szemfényvesztésben is.

– Amikor a család együtt nézi mondjuk a Charlie angyalait, akkor lehet, hogy az apuka azt mondja a gyerekeknek: Tudjátok ki ez? Hát ez Fiona hercegnő! Én meg azt mondom, ne rontsák el a gyerekek mulatságát. Nem kell tudniuk, hogy én is benne vagyok, mert a gyereknek a mese is valóság!

Miss Diaz emellett azt is elárulta, hogy ő maga sem elégedett a valósággal, és legszívesebben visszautazna az időben két évet. Vagy ahogy a fotósokkal való összetűzésekkel és szakításoktól zajos két évről Cameron mondja:

– Az utóbbi pár év maga volt a pokol, el sem tudom mondani milyen kemény volt. Hollywood furi hely: olyan sokat tud adni, de néha sokkal többet vesz el az embertől.

Nem csoda, hogy szépséges színésznő inkább egy mesevilágba menekülne. (Shrek the Third – hazai bemutató: 2007. június 14.)