Őrület ez is, de a jó ügy érdekében. Az interneten egyre több híresség áll kamera elé egy egészen egyszerű feladat végrehajtásával: egy vödör jeges vizet zúdít magára, és azután megnevez néhány másik hírességet. Így gyűjtenek pénzt egy különleges, súlyos és ritka betegség, az ALS (laterálszklerózis) áldozatainak gyógyítására. Aki ugyanis nem vállalja a kihívást, az fizet – bár a legtöbben vállalják a jeges vizet és utána fizetnek. Csak az idén már több mint 16 millió dollár gyűlt össze az új netes dilinek köszönhetően.

22JS_jelenetfoto (13)

22 Jump Street – A túlkoros osztag filmrészlet

Tegnap egy igazi vagány is egy mobiltelefon kamerája elé lépett: Channing Tatum és felesége, Jenna együtt vállalta a hidegzuhanyt. A sztár és párja tetőtől talpig felöltözve, saját garázsuk előtt filmeztette le magát, de Channing előtte még meghívta a játékba jó barátját és színésztársát: Jonah Hill-t.

Nem csoda, hogy ő jutott az eszébe: a két színész nemrég forgatta le második közös filmjét: a 22 Jump Street – A túlkoros osztag (16) (22 Jump Street, hazai bemutató: augusztus 21.) csupa olyan vicces vadulásból áll, mint a hideg vizes locsolás: csak pisztolyok, száguldó teherautók, vad üldözések és még vadabb poénkodások felhasználásával zajlik.

Nem mintha a vizes trükk veszélytelen volna: Tatuméknál, miután a sztárpár megkapta a maga nyakonöntését, és kiléptek a körből, a vizes edény, egy nagy műanyagkuka is a képbe zuhant: szerencsére már csak a színészek hűlt helyére…

IC Press