Az internet megtelt kísértetekkel. Bár a gyanakvóbbak felvetették, hogy mindez nem magától történt, hanem az Akasztófa (Gallows, hazai bemutató: július 9.) című filmet próbálják így reklámozni, könnyen lehet, hogy tévednek: véletlen egybeesés, hogy miközben a mozikban egy Charlie nevű kísértet bolyong egy elhagyott amerikai középiskola pincéjében, mindenkit megfertőz az új divat: két keresztben egymásra fektetett ceruzával próbálja megidézni a szellemvilág lakóit.

Számtalan felvétel bizonyítja, hogy amikor a merész vállalkozó Charlie-t szólítja, a felső ceruza valóban megmozdul – akár olyan csinálja, aki hisz benne, akár nem. A ceruzák alá egy papírt kell fektetni, arra keresztet rajzolni, és a négy részbe „igent” vagy „nemet” írni. Ha hívják, Charlie megjelenik, és a kérdésnek megfelelően forgatja el a ceruza hegyét.

Akasztofa_socmed_photo

A játék egyre terjed, ám a Charlie Charlie challange-dzsel próbálkozók ne felejtsék: az Akasztófa is bizonyítja, hogy Charlie-val nem jó játszani. Ha egyszer megidézték, többet nem lehet megszabadulni tőle – és annak félelmetes következményei lehetnek…