Nincs túl jó véleménnyel Holywoood egyik ügyeletes szívtiprójáról, Matthew McConaughey-ről Charlize Theron, és ezt nem is rejti véka alá. A színésznőt a minap arról kérdezték, hogy neki, aki rendkívül kemény drámai szerepeiről híres, nincs-e kedve végre romantikus vígjátékban is szerepelni, mondjuk Matthew McConaughey oldalán. – A műfaj ellen nincs semmi kifogásom, McConaughey ellen annál inkább – válaszolta csípősen a színésznő. – Azt hiszem, a filmjei se nem romantikusak, se nem viccesek, és a mozipénztárakban is megbuktak, úgyhogy őt inkább kihagynám.

Kevésbé kritikus vizekre evezve a színésznő elárulta, „nem viszi haza a munkát”, azaz a forgatási nap végén visszavedlik normális emberré, akármilyen is a szerepe. – Nem szeretném előadni a „szenvedő művészt”. Ahogy leállnak a kamerák, megszűnik a feszültség, és a feladat nem kerül elő másnapig. Ennek köszönhetem, hogy olyan jól alszom.

            A színésznő következő filmjében Hófehérke (Kristen Stewart) életére tör gonosz királynőként, így tényleg jól teszi, hogy nem viszi haza a munkát.

            (Snow White and the Huntsman – hazai bemutató: 2012. május)