Az Oscar-díjas Charlize Theron számos alkalommal bizonyította már tehetségét és elhivatottságát. Ha kellett, elcsúfította, vagy épp keményen kigyúrta magát egy-egy szerep kedvéért, és most végre azt is megmutatja, mennyire otthonosan mozog a vígjáték műfajában, teszi mindezt Amanda Seyfried, Joel Edgerton és David Oyelowo oldalán. A csütörtöktől a mozikban látható GRINGO (16), amit az Atomszőke sztárja producerként is jegyez, egy vérbeli akció-komédia, őrült hajszákkal, mexikói hangulattal, vérszomjas gengszterekkel és egy félszeg lúzerrel, aki gátlástalan főnökei és a kartell emberei között lavírozik némi orvosi marihuána kíséretében.

Charlize Theron

Charlize Theron, Gringo

Az eddig komolyabb szerepekben brillírozó, kétszeres Golden Globe-jelölt David Oyelowóban tökéletes emberére talált Charlize Theron. „Az első megbeszélésen, amit persze Mexikóban tartottunk némi Tequila kíséretében, David annyira megnevettetett valami hülye sztorival, hogy szó szerint összepisiltem magamat. Egyszerűen zseniális a humora. ” – mesélte a színésznő az egyik show-műsorban filmbeli partneréről. Amikor pedig a marihuánára terelődött a szó, ami miatt a fél világ üldözi a film főszereplőjét, azaz a GRINGOT, az is kiderült, nemrég Charlize Theron anyukája állt elő egy meglepő ötlettel. „Mindketten nagyon rossz alvók vagyunk anyukámmal, és szerettünk volna valami alternatív megoldást találni a problémánkra. Azt hittem kettőnk közül anyu a felelősségteljesebb… Erre egyik nap beugrott a cuki teniszrucijában hozzám, és letett a konyhaasztalra egy kis dobozkát. És akkor elkezdte magyarázni, hogy ez olyan süti, és választhatok áfonyás, csokis, vagy mentás ízek közül. Azt hittem valami fiatal fruska tukmálta rá. De nem, kiderült, elment a boltba és megvette a sütit, ami ugye itt nálunk legális dolog. Mondanom sem kell, rég aludtam olyan jót, mint azon az estén.” 

A sztárparádés vígjátékban Michael Jackson lánya, Paris Jackson is feltűnik, akiről Nash Edgerton rendező és Charlize Theron is elismerően beszélt. „Lenyűgözött, mennyire felkészülten érkezett a meghallgatásra. Nagyon profin és alázattal kezelte a helyzetet. Szerintem van jövője ezen a pályán, persze, ha a színészettel szeretne foglalkozni.”  

A tavasz legpoénosabb akció-vígjátéka, a GRINGO csütörtöktől a mozikban várja a nevetésre és tomboló energiákra kiéhezett nézőket.