Film + buli kakasszóig – 2011. november 30.

A Daazo.com rövidfilmes közösségi oldal Erdély titokzatos világába repít november végén: a legjobb erdélyi kisfilmeket egy koncerttel egybekötött bulin mutatják be a Toldi moziban, ahol fény derül az Eugenia keksz ízére is.

A Daazo.com kisfilmes honlap Romániára fókuszál – a tematika keretében először Bukarestben mutattak be válogatást az oldal legjobb rövidfilmjeiből. A november 9-én a bukaresti Carturesti kultúrközpontban rendezett teltházas vetítés elsöprő sikert aratott: a közönség nagyon jól fogadta a magyar és román rövidfilmeket egyaránt. A budapesti folytatásban a legjobb erdélyi filmeket mutatják be a Toldi moziban: a Chickszereda nevű rendezvényen Felméri Cecília legújabb, Locarnóban bemutatkozott kisjátékfilmje mellett a Berlinben debütált Silent River című filmet is bemutatják, valamint a Daazo.com media designere, a MOME hallgatója, Cristina Grosan is bemutatkozik filmrendezőként. (A Toldi moziban vetített filmek hamarosan elérhetőek lesznek a Daazo.com kisfilmes honlapon is.)

Az erdélyi kisfilmek vetítése után Daazo muffinokkal kínálják a közönséget, a Daazo koktélok fűtötte hangulatról pedig az Eugenia zenekar gondoskodik, akik az azonos nevű, “fűrészpor” ízű román kekszről kapták a nevüket, tagjai között pedig Fazakas Júlia, Miklusicsák Aliz és Katona László színészek mellett a Daazo.com programozója, Robert Dakowitz is feltűnik – tangóharmonikán.

Az esemény a Facebookon: http://www.facebook.com/event.php?eid=125130907596858

A filmvetítés, a muffinok és a koncert is ingyenes!

A rendezvény azzal a nem titkolt szándékkal jött létre, hogy a Daazo.com felhasználói: a fiatal, pályakezdő filmesek és a rövidfilmekre nyitott közönség kötetlenül találkozhasson az interneten kívül is.

A Daazo.com-ról

Az Európai Unió MEDIA Programja által támogatott Daazo.com többezer kortárs kisfilm mellett klasszikus, máshol fel nem lelhető műveket is bemutat: a Cannes-ban Arany Pálmát nyert magyar kisfilmek mellett Rofusz Ferenc Oscar-díjas rendező animációs munkái is találhatóak az oldalon. A Daazo.com a fiatal filmesek közösségi oldala, így az oldalra bárki feltöltheti rövidfilmjét, amelyeket az okostelefon alkalmazás segítségével mobiltelefonon is lehet nézni. A rendszeres online filmpremierek mellett filmversenyek, rövidfilmes hírek, pályázati lehetőségek is szolgálják a filmszerető közönséget.