Ha valaki csodálkozott volna, hogy a botrányairól és zenéjéről egyaránt jól ismert Chris Brown tavaly miért volt platinaszőkére festve, most végre megkapta a választ: fontos szerepet játszik egy filmben, a Battle of the Year – Az év csatája (Battle of the Year, hazai bemutató: november 28.) címűben, melyben egy csapat amerikai fiatal indul a világ legnagyobb, legkeményebb breaktánc-bajnokságán.

Chris Brown azok közé a rapperek közé tartozik, akik semmiféle fegyelmet nem tűrnek – a 3D-ben forgatott film őrületes táncjeleneteihez azonban neki is össze kellett kapnia magát: főleg azért, mert a társai forgatás előtt több hónapon át tartó tánctréningjén nem vett részt – a koncertjei miatt egyáltalán nem ért rá. Külön és egyedül gyakorolt: fellépések előtt és után folyton a filmbeli akrobatikus mozdulatokat próbálgatta.

Battle of the Year – Az év csatája filmjelenet

Battle of the Year – Az év csatája filmjelenet

– Mind meghökkentünk, amikor a forgatás előtt pár nappal betoppant, beállt a többiek közé, és simán nyomta, amit mi régóta, napi 8-10 órában gyakoroltunk – nyilatkozta a filmbeli táncosok trénerét alakító, a Lost –Eltűntek-ből ismert Josh Holloway. – Az év csatája csak egy laza, szórakoztató, látványos film, de mi mind rettentően megizzadtunk, mire a forgatásig jutottunk. Chris pedig csak besétált, és hiba nélkül tudta, mikor kell ugrania, és ki fogja elkapni. Utólag vallotta be, hogy azért ő is sokat készült: csak egyedül, út közben.

IC Press