Úgy áll a kezemben a gitár, mint majomnak a fakanál – vallja be Keira Knightley. Ez azért kellemetlen számára, mert a férje rocker, James Righton, a Klaxton együttes frontembere, aki hiába próbálta megtanítani a zeneszerszám virtuóz kezelésére. „Tanítgatott, de nem hiszem, hogy megint lesz kedve hozzá – árulja el a színésznő. – Akkora stresszel jár számára, hogy nem éri meg.”

A színésznő arra azért büszke, hogy léggitározás közben nagyon menő látványt nyújtott, de amikor nagy lendülettel a húrokba csapott, úgy megfájdultak az ujjai, hogy fel kellett függeszteni a leckét. „Szörnyű látványt nyújtottak az ujjaim. Gondoltam, miután rendbejöttek, folytatom, de hiába próbálkoztam, megint nagyon fájt, úgyhogy a zenélést meghagyom Jamesnek.”

Keira férje egyébként billentyűsként is kiváló, de a fentiek fényében az már fel sem merült, hogy a színésznőt a zongorához is odaengedje.

Keira Knightleyt legközelebb a Jack Ryan című thrillerben láthatjuk Chris Pine oldalán. A Tom Clancy regényéből készített kémthrillert Kenneth Branagh rendezte, egyben a főgonoszt is ő játssza.

(Jack Ryan – hazai bemutató: 2014. január 16)