A Cinema City nyerte el “Az év nemzetközi mozi-üzemeltetője” címet. Moshe Greidinger Amszterdamban vette át a moziipar legrangosabb díját.


Moshe (Mooky) Greidinger tegnap átvette az európai mozi-közösség által odaítélt “Az év nemzetközi mozi-üzemeltetője” díjat Amszterdamban, a CineEurope rendezvényen, amely az európai mozi-ipar legnagyobb találkozója. Ez már a második díj, amit a Cinema City kapott, miután 2004-ben Las Vegasban a ShoWest találkozón szintén elnyerte „Az év nemzetközi moziüzemeltetője” díjat.

“Nagyszerű érzés, hogy mi kaptuk ezt a díjat és az is, hogy már másodszor. Ezzel az ágazat a legnagyobb elismerést adta a Cinema City összes tagjának. Erősen hiszünk abban, hogy modern multiplex-mozikat és a legszínvonalasabb szolgáltatásokat kell elvinnünk a legmagasabb minőségre éhes oszágokba.” -mondta Moshe (Mooky) Greidinger, a Cinema City vezérigazgatója, amely a legnagyobb multiplexmozi-üzemeltető Közép-és Kelet-Európában és Izraelben.

“Ma már közel 900 termet működtetünk hét országban, és nagy utat tettünk meg a vállalkozásunk kezdeteitől, de 2004. óta is, hiszen akkor még csak 350 termünk volt négy országban. A vállalkozás legnagyobb bővítési lehetőségét a Közép-Kelet-európai országok jelentik, ahol a moziba járók száma messze elmarad a nyugati piacok adataitól. Folytatjuk a hálózat bővítését, hiszen még rengeteg fehér folt található a térképen.”

“Nagy öröm a CineEurope számára, hogy elismerését és nagyrabecsülését tolmácsolhatja Mooky Greidingernek, aki Közép-és Kelet-Európában valamint Izraelben a mozi-üzemeltetési ágazat vezető alakja,” jegyezte meg a CineEurope ügyvezető igazgatója, Robert Sunshine. “Szerény, családi vállalkozásként történt indulása óta, az izraeli Haifa első mozijának beindításától az első izraeli multiplex mozi megnyitásán keresztül, az európai terjeszkedés révén a Cinema City International olyan mozi-üzemeltetővé nőtte ki magát, amellyel mindenképpen számolni kell.”

A Cinema City International Közép-és Kelet-Európa és Izrael legnagyobb, Európa harmadik legnagyobb mozi-üzemeltetője. A társaság 93 multiplex mozit üzemeltet 885 teremmel, 7 országban (Lengyelország, Csehország, Magyarország, Románia, Bulgária, Szlovákia és Izrael). Az év elején a cég jelentősen, 141 teremmel növelte mozijai számát, miután felvásárolta a Palace Cinemas hálózatát Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában.

A fentieken túl a Cinema City aktívan tevékenykedik a mozikkal kapcsolatos reklámozás terén a New Age Media nevű vállalkozásában, illetve a filmforgalmazás területén saját leányvállalatán, a Forum Films-en keresztül. A Cinema City a leggyorsabban növekvő mozihálózat Európában, jelenleg 35 további multiplex mozira rendelkezik végleges bérleti szerződéssel, amelyek többségét az elkövetkező 2-3 évben mintegy 360 új teremmel kívánják megnyitni. A nyitások zöme Romániában történik majd, ahol 2010-ben az egy főre jutó belépőjegyszám mindössze 0,3 volt.

2010-ben a Cinema City mozi-üzemeltetéssel kapcsolatos árbevétele elérte a 235 millió eurót (ez 24,4%-os növekedés 2009-hez képest), az EBITDA mutató 56 millió EUR (21,1%-kal több, mint 2009-ben), míg a nettó eredmény 30,4 millió EUR volt (24,5%-kal több, mint 2009-ben). A cég 30,5 millió jegyet értékesített hat országban. A Cinema City csoport több mint 4 000 alkalmazottat foglalkoztat hét országban.