A Cinema City és az IMAX Corporation áttérnek a digitális technikára Közép-Európában és kiterjesztik a szerződésüket Izraelre. Új megállapodás született a Cinema City és IMAX Corporation között.

A Cinema City International („CCI”) és az IMAX® Corporation bejelentették a két cég új megállapodását, amelynek célja az IMAX tevékenység bővítése Közép-és Kelet Európán túlra is. A Cinema City, az IMAX® kizárólagos képviselője a régióban, összes IMAX® színházát digitalizálja és kiterjeszti az IMAX® előadásokat Izraelre is.

„Nagy örömmel jelentjük be az új IMAX® szerződést, amely a jelenleg érvényes szerződésünket módosítja és lehetővé teszi számunkra a moziipar legfejlettebb technológiáinak alkalmazását egyéb területeken is.” mondta Moshe (Mooky) Greidinger, a Cinema City International vezérigazgatója. „Az IMAX-szel 10 éve tartó nagyszerű együttműködésünk után szeretnénk további fejlesztésekkel bővíteni együttműködésünket és belépni immár a 6. területünkre -Izraelbe. Rendkívül büszkék vagyunk, hogy az IMAX minket választott partneréül. A Cinema City célja, hogy nézőinek a lehető legjobb színvonalat és szolgáltatást nyújtsa, és az IMAX egész biztosan az egyik alappillére e cél megvalósításának „. Greidinger hozzátette: „Voltak néhányan, akik megkérdőjelezték az IMAX jövőjét a digitális forradalomban, de miután az AVATAR, az Alice Csodaországban és egyéb IMAX előadásaink hosszú heteken át telt házzal futottak és jóval nagyobb bevételeket hoztak, mint a nem IMAX termek, bebizonyosodott, hogy mindig is az IMAX fogja jelenteni a moziélmény csúcsát „.

A Cinema City és az IMAX Corporation még 1998-ban írták alá az első alapszerződést. Azóta a Cinema City kizárólagos képviselője az IMAX® moziknak Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Romániában, Bulgáriában. Az új megállapodás az Izraeli piacra is kibővíti az együttműködést. A társaság jelenleg 9 IMAX mozit üzemeltet. Lengyelországban az IMAX színházak Varsóban, Krakkóban, Poznanban, Katowicében és Lodzban találhatók. Csehországban, Magyarországon, Bulgáriában és Romániában az IMAX mozik a fővárosokban működnek. 2009 szeptemberében a Cinema City és az IMAX nagy sikerrel állította üzembe a lodzi filmszínházban Európa egyik első digitális IMAX rendszerét, és most le kívánják cserélni összes film-alapú rendszerüket és az új IMAX digitális rendszerekre kívánják átállítani őket. Az átalakítás hamarosan megtörténik Magyarországon is, várhatóan még 2011 közepe előtt.

„Az a tény, hogy a Cinema City kiemelten támogatja digitális vetítőrendszerünket, továbbá hogy a régióban az IMAX márka forgalmazásában jelentős tapasztalatokkal rendelkezik, ideális partnerré teszi őket a számunkra, mivel továbbra is az európai és környező piacokon történő növekedésre szeretnénk összpontosítani,” mondta az IMAX vezérigazgatója, Richard L. Gelfond.

„A Cinema City fantasztikus munkát végzett azzal, hogy Közép-és Kelet Európában nézők millióit ismertette meg az IMAX-élménnyel, és továbbra is velük kívánunk együttműködni – mostantól Izraelben is – az IMAX rajongói körének további növelése érdekében,” tette hozzá Larry T. O’Reilly, az IMAX filmszínházfejlesztésért felelős vezető elnökhelyettese.

Az IMAX-élmény a kristálytiszta képet, a tökéletes digitális hangot és a testreszabott színházi elrendezést kombinálva egyedülálló moziélményt nyújt. Az IMAX digitális kivetítő rendszere biztosítja az úgynevezett „IMAX-élmény”-t és ezzel hozzájárul a filmstúdiók, a filmforgalmazók és az IMAX-színházak nyereségességének növeléséhez, mivel feleslegessé teszi a filmkópiákat, ezáltal javítva a moziműsor rugalmasabb alakíthatóságát és végső soron növelve az IMAX-termekben bemutatható filmek számát. A rendszer mind az IMAX mind az IMAX 3D formátumokat képes vetíteni.

A Cinema City International Közép-és Kelet-Európa és Izrael legnagyobb moziüzemeltetője. A társaság 69 multiplex mozit üzemeltet 677 teremmel, 6 országban (Lengyelország, Csehország, Magyarország, Románia, Bulgária és Izrael). Jelenleg 41 további multiplex mozit építenek 411 új termemmel, amelyek közül 6 már az idén megnyílik. A fentieken túl a Cinema City aktívan tevékenykedik a mozikkal kapcsolatos reklámozás és a filmforgalmazás területén.

2009-ben a Cinema City 27,5 millió jegyet értékesített hat országban, ami 23,8%-os növekedés 2008-hoz képest.

A Cinema City csoport több mint 3 000 alkalmazottat foglalkoztat 6 országban.

Cinema City