Cinema City Filmünnep – Premier előtti magyar, francia és családi filmekkel indul a Cinema City Filmünnep október 24. – 27. között.

Október 24. – 27. között rendezi meg a Cinema City mozirajongóknak szóló eseménysorozatát, a Filmünnepet. A négy nap során minden fővárosi és vidéki moziban 10 filmet premier előtt mutat be, 4 alkotást premieren tűz műsorára a mozihálózat, összesen majd 30 film közül választhatnak a mozizni vágyók.

Cinema City Filmünnep 2019
Cinema City Filmünnep 2019

A nézők 900 forintért (2D) és 1100 forint plusz szemüveg (3D vetítés) áron vásárolhatnak jegyet többek között Vincent Cassel, Juliette Binoche filmjeire és találkozhatnak a Valan – Az Angyalok Völgye és Szép Csendben magyar filmek alkotóival.

Cinema City Filmünnep mozijegy árak

A mozilánc minden formátuma részt vesz a Filmünnepen, így az IMAX 3D (1100 forint plusz szemüveg), a VIP 2D (5000 forint), a VIP 3D (5300 forint), a 4DX 2D (1900 forint), 4 DX 3D (2100 forint plusz szemüveg) és a régióban egyedülálló ScreenX is (1460 forint).

Premier előtti családi filmek

Premierként debütál a mozikban a gyermekeknek és családosoknak szóló Jetikölykök animáció, melyben egy baráti társaság találkozik egy fiatal jetivel, kalandos felfedezőútra indulnak, hogy összehozzák a varázslatos teremtményt a családjával a föld legmagasabb pontján. A szintén október 24-én mozikba kerülő Szörnyen boldog Halloween animációs mozi Salma kalandos és varászlatos utazását mutatja be, ahol megnyílik előtte a holtak világa. Az Addams Family – A galád család, a Halloween első számú famíliája és a Clara – Egy tündéri kaland animációs filmek premier előtt kerülnek bemutatásra. Clara, a fiatal lány egy varázslatos világban él mágusok, törpék, sárkányok között, majd egy nap útnak indul, hogy megtalálja a választ arra, hogy ki is ő valójában, valamint, hogy megvédje világát és legyőzze egy gonosz varázsló ármánykodását.

Premier előtti magyar filmek

Idén sem lesz hiány a magyar filmekben, a hivatalos bemutató előtt tűzi műsorára a Cinema City a Filmünnep alkalmával a Szép Csendben című játékfilmet, két közönségtalálkozó alkalmával a produkció készítőivel is találkozhatnak a nézők. Bagota Béla első nagyjátékfilmje, a feszült és szívszorító lélektani krimi, a Valan – Az angyalok völgye is a négynapos eseménysorozaton debütál, két közönségtalálkozó alkalmával a mozizók az alkotókkal is beszélgethetnek. A Vadonvilág – Gróf Széchenyi Zsigmond Nyomában magyar dokumentumfilmet mind a fővárosban, mind vidéken műsorra tűzi a Cinema City, a Cinema City Westendben pedig filmklub beszélgetésen vehetnek részt a mozinézők.

Premier előtti francia filmek

A francia vígjátékok kedvelői szintén premier előtt nézhetik meg a Lázadók című alkotást, Vincent Cassel főszereplésével pedig a Különleges életek című drámát. Juliette Binoche főszereplésével egy francia-belga romantikus dráma, a Szerelemre kattintva is a mozikba érkezik a Filmünnep alatt, a film Claire, az ötvenes évei elején járó irodalom professzor közösségi média alteregójának történetét mutatja be. A film kapcsán október 25-én, a Cinema City Allee-ban filmklub keretében beszélgethetnek a mozinézők az alkotásról a francia rendezővel.

Horror, dráma és dokumentumfilm a Filmünnep műsorán

A horror iránt rajongóknak szól a Halálod appja, illetve a felkavaró Fehér Éjszakák rendezői változata. A dráma kedvelői premier előtt tekinthetik meg az Amundsen című norvég-svéd-cseh alkotást, ami Roland Amundsen norvég felfedező és sarkkutató korát és életét mutatja be. A dokumentumfilmek és a zene rajongói az Aretha Franklin életét és munkásságát bemutató Aretha Franklin: Amazing Grace – A szeretet hangján című filmet nézhetik meg a hivatalos bemutató előtt.
A Cinema City Filmünnep előadásaira jegyvásárlás a pénztárakban október 19-én reggel indul, online a www.cinemacity.hu oldalon vagy a Simple applikáción keresztül lehetséges, jegyfoglalásra nincs lehetőség.

Cinema City Filmünnep