Nem minden filmben a rendező a legfontosabb közreműködő. A csajok bosszúja (16) (The Other Woman, hazai bemutató: április 24.) című romantikus vígjáték kapcsán éppen a forgatást irányító Nick Cassavetes ismerte el, hogy belemenős filmje nem készülhetett volna el a stáb egy másik tagja: a jelmeztervező nélkül.

A filmben három nő fog össze a pasas ellen, aki mindannyiukat megcsalta. És mert a három nőt Cameron Diaz, Kate Upton és Leslie Mann, negyedik szövetségesüket pedig Nicki Minaj alakítja, alapvető fontosságú volt, hogy hogyan öltöznek fel a sztárok. A válasz: nagyon divatosan.

TOW_SocMed (1)

A csajok bosszúja – „A válasz: nagyon divatosan”

Mindezért Patricia Field felel, akit nem csak az tesz különlegessé, hogy igazából – a rendezőhöz hasonlóan – görög származású, hanem az is, hogy már vagy egy fél évszázada ő a legdivatosabb nő New Yorkban; és nemcsak viseli, hanem diktálja is a divatot. Karrierje akkor kezdődött, amikor 1966-ban butikot nyitott a Greenwich Village-ben, és akkor vett új fordulatot, amikor a Szex és New York állandó jelmeztervezője lett. Azóta dolgozott már pár filmben, Az ördög Pradát visel-ért még Oscar-díjra is jelölték, de a boltjából, a House of Field-ből irányítja a divat világát. Sok ruhadarab van, ami nem létezne nélküle, állítólag a cicanadrágot is ő hozta divatba a 70-es években. A divat prófétája – ahogy magát nevezi – most új filmben terjeszti az igét.

IC Press