Franciaországban az elmúlt hetekben hatalmas sikerrel mutatták be az Életrevalók sztárja, Omar Sy főszereplésével készült Csokoládé című filmet, mely a hazai mozikban március 10-től látható szinkronizált és feliratos változatban egyaránt.

Omar Sy alakítja a főszerepet ebben a megható és igaz történetben, amely a XIX-XX. század fordulójára kalauzol. Franciaországban ekkor a cirkusz a virágkorát érte. A kubai Rafael Padilla az első színes bőrű volt, aki színpadra lépett, Csokoládé művésznéven: barátjával Footit-vel (James Thiérrée) a vándorcirkuszosok teljes ismeretlenségéből törtek a csúcsra. Műsorszámuk hatalmas népszerűségre tett szert, bejárták vele az országot, mígnem Párizsban igazi szupersztárrá váltak. A hirtelen jött vagyon és hírnév azonban megmérgezte kettejük barátságát, a szerencsejáték és a nők rabjává váló Csokoládé pedig önálló karrierre vágyott.

Csokolade-film

Omar Sy – Csokoládé filmjelenet

Csokoládé korának szimbolikus személye volt, aki megihlette a világhírű festőt, Toulouse Lautrec-et és feltűnt az első filmkészítőkként számon tartott Lumiére testvérek első alkotásaiban is. Roschdy Zem nagyszabású, egyszerre kacagtató és megríkató filmje nem csak az elfeledett sztár portréja, hanem egy letűnt kor krónikája, melynek témafelvetései könnyedén átültethetők a kortárs környezetbe is.

Csokoládé március 10-től látható országosan a mozikban a Mozinet Kft. forgalmazásában, szinkronizált és feliratos változatban egyaránt.

A filmet vetítő mozik listája:

Feliratos változat:
Budapest – Cinema City Allee (szinkronizáltan is!)
Budapest – Művész Mozi
Budapest – Palace Mammut (szinkronizáltan is!)
Budapest – Puskin Mozi
Budapest – Tabán Mozi
Budapest – Toldi Mozi
Budapest – Uránia Nemzeti Filmszínház
Debrecen – Apolló Mozi
Kecskemét – Otthon Mozi
Sátoraljaújhely – Latabár Mozi
Szolnok – TISZApART Mozi
Szombathely – Agóra-Savaria Filmszínház
Zalaegerszeg – Art Mozi

Szinkronizált változat:
Balassagyarmat – Madách Mozi
Budapest – Cinema City Allee (feliratosan is!)
Budapest – Cinema City Aréna
Budapest – Cinema City Westend
Budapest – Palace Mammut (feliratosan is!)
Miskolc – Művészetek Háza