Aki nem hisz benne, azt is utoléri: ez a Démonok között 2. (The Conjuring 2, már a mozikban) alkotóinak legfontosabb üzenete, és a filmjükre biztosan igaz is. A nyár egyik legjobban várt bemutatója ijesztően jól teljesített a mozikban, és a kritikák meg a mozinézői reakciók azt jelzik, hogy a természetfölöttiben hívők és hitetlenek egyformán a hatása alá kerülnek. James Wan rendező természetfölötti thrillere múlt heti bemutatója után az USA-ban természetesen rögtön a toplista első helyére került, és világszerte több mint 90 millió dollár bevételt hozott. Ebből az Egyesült Államokban egyedül több mint 40 millió dollár gyűlt össze: ilyen sokat a műfajban legutóbb éppen a Démonok között első részének sikerült, azóta senkinek –és az a film végül majd 320 millió dolláros összbevétellel fejezte be mozis pályafutását.

DemonokKozott2_jelenetfoto (10)

A Démonok között 2.-t a hazai mozikban is lelkes rajongók fogadták: itthon az első hétvégén majd 50 ezren, egy hét alatt több mint 65 ezren nézték meg.

A film két főszerepét ismét Vera Farmiga és Patrick Wilson játssza: ők keltik életre Lorraine és Ed Warrent. A házaspár a hetvenes években valóban démonűzéssel foglalkozott, és mindaz a meghökkentő és ijesztő esemény, ami a filmben látszik az – bármilyen hihetetlen is – állítólag valóban megtörtént.