Denzel Washington nem hagyhatja abba a harcművészeti edzéseket: A védelmező (The Equalizer) készítői már az első rész bemutatója előtt azt nyilatkozták, hogy nem zárják ki a folytatást, de csak most vált hivatalossá: a visszavonult, magányos titkosügynök újra harcba fog szállni, hogy segítsen azon, aki bajban van. És ami a lényeg: Denzel Washington vállalja a szerepet. Az első részben Chloe Moretz-et mentette meg az orosz maffia karmai közül, és nem dolgozott rosszul. A film világszerte több mint 192 millió dollár bevételt hozott.

Vedelmezo_jelenetfoto

Bár Washington eredetileg nem kötelezte el magát, végre megszületett az ő szerződése is. A kétszeres Oscar-díjas színész korábban még soha nem vállalt szerepet folytatásban: most azonban ő is, és valószínűleg a rendező Antoine Fuqua is elkötelezte magát.

A rendező és a színész nagyon összebarátkozhatott: valószínűleg zöld utat kap egy másik közös filmtervük is, A hét mesterlövész remake-je, mely még egy újratalálkozást tesz lehetővé. Abban a filmben ugyanis Ethan Hawke is szerepel majd, így a legendás Kiképzés mindhárom kulcsfigurája együtt fog benne dolgozni.