„Hódeszka-balesetet szenvedett Svájcban Denzel Washington. Az Oscar-díjas sztár a népszerű Zermatt üdülőhelyen túlságosan nagy sebességgel siklott a lejtőn, elvesztette uralmát a hódeszka fölött, és egy fának csapódott. Hiába viselt bukósisakot, a becsapódás erejétől szörnyethalt.” 

            A fentiekből természetesen egy szó sem igaz, a sztár csupán a sokadik áldozata a népszerű internetes hoaxoknak. Tavasszal Will Smithről terjedt el három halálhír gyors egymásutánban, az egyik szerint kábítószer-túladagolás végzett vele, a másik halálok autóbaleset volt, a harmadik hoaxban lezuhant egy szikláról Új-Zélandon. Legutóbb múlt héten bukkant fel az interneten hasonló álhír, miszerint meghalt Ruby Dee Oscar-jelölt színésznő – mint kiderült, valaki összekeverte a sajnos valóban elhalálozott Heavy D. rapperrel.

            A kamu baleset mindenesetre jól jöhet Denzel Washington számára, hiszen akinek halálhírét keltik, hosszú életű lesz ezen a földön. Hasonlóan kedvező fejlemény a sztár háza tájáról, hogy az előzetes alapján igen ütősnek tűnik Safe House (előzetes) című akciófilmje, amelyben védőőrizetbe vett CIA-ügynököt alakít, akit egy drogkartell mindenáron el akar tenni láb alól. Hősünkre egy másik ügynök vigyáz, őt Ryan Reynolds alakítja.

            (Safe House – hazai bemutató: 2012. február)