Nem szól bele a gyerekei életébe Denzel Washington, csak egy-két jó tanácsot ad nekik, de azt érdemes megfogadniuk. A kétszeres Oscar-díjas sztár lánya, Viola a New York-i Egyetemen tanul színészmesterséget, és mindössze két dolgot kapott híres édesapjától útravalóul: hogy dolgozzon keményen és legyen sokoldalú.

„Amikor felvették az egyetemre, azt mondtam neki: figyu, fekete vagy, nő vagy, tehát háromszor-négyszer annyira kell strapálnod magad, mint a többieknek – mondja Washington. – Még hozzátettem: tanuld meg rendesen a színészetet, tudjál táncolni, mozogj rendesen a színpadon, szóval mindenben legyél tehetséges. Ha arra építesz, hogy csinos vagy, negyvenéves korodra lehúzhatod a rolót.

Denzel Washingtont hamarosan a Kényszerleszállás című thriller főszerepében láthatjuk. Alkoholista és drogos pilótát alakít, aki bravúrosan megold egy katasztrófahelyzetet, ám miután az ügyet vizsgálni kezdik, a börtön réme kezdi fenyegetni. A Robert Zemeckis által rendezett film hatalmas siker Észak-Amerikában, tíz nap alatt csaknem 50 millió dolláros bevételt ért el.

(Flight – hazai bemutató: 2013. február 13.)