A magyarhangya fel szeretné lebbenteni a fátylat közelmúltunk bonzai-cézárjainak és tescós-napóleonjainak (sic!) rejtett erényeiről, az általuk meghágott társadalom pokoljárásának üdvös vonatkozásairól, az elnyomás napos oldaláról. A Rózsa Sándor Népi Kampánypénz Tékozló Alap  segítségével a magyarhangya 3 legendás dokumentumfilmnek rendezi meg hazai ősbemutatóját Húsvét vasárnap az Átrium Film Színházban. A filmekre ingyenes jegyeket lehet váltani.

Helyszín: Átrium
Időpont: 2018. április 1.

DIKTÁTORSIMOGATÓ PROGRAM

15.00: A CEAUSEȘCU-ÉLETMŰ (THE AUTOBIOGRAPHY OF NICOLAE CEAUSEȘCU – Andrei Ujica, 2010)
A legendás, 3-órás dokumentumfilm a Kárpátok Géniuszának 24 évig tartó dúlásáról, amelyben eredeti híradóanyagok segítségével érhetjük tetten, hogy a kezdetben népszerű vezér miképp vesztette el valóségérzékét és hogyan vált önnön karikatúrájává.

18.30: KIM DZSONGIL BEMUTATJA (THE LOVERS AND THE DESPOT – Ross Adam & Robert Cannan, 2016)
Mielőtt a világ leghírhedtebb diktátora lett, Kim Dzsongil az Észak-koreai Propaganda és Agitációs Minisztériumot és annak filmstúdióit irányította. Mivel ambiciózus terveihez nem állt rendelkezésére elegendő tehetség, elraboltatta Dél-Korea leghíresebb színésznőjét és annak férjét, az ország legnépszerűbb rendezőjét és producerét. Az elrabolt álompáros sorra készítette Észak-Korea legjobb filmjeit, ám közben kidolgoztak egy olyan szökési tervet is, melyet bármelyik hollywoodi kasszasiker megirigyelhetne. (HVG Könyvek)

20.30: B-MOVIE: NYUGAT-BERLIN HANGJAI 1979-1989 (B-MOVIE: LUST & SOUND IN WEST BERLIN 1979-1989 – Hoppe / Lange / Maeck, 2015)
A lehengerlő dokumentumfilm soha nem látott eredeti felvételeken mutatja meg az underground művészetek bűnös burjánzását Nyugat-Berlinben Honecker falával körbezárva a punk korszaktól egészen a Love Parade-ig.