Ismerd meg a Dinoszauruszok – A Föld urai 3D-ben animációs film szereplőit.

PACSI

Dinoszauroszok_jelenetfoto (6)

A mindig kíváncsi és derűs Pacsi, a film főhőse, igazából egy pachyrhinosaurus. Ő vezeti el a nézőt a késői kréta kor kalandos világába. Még apró, aranyos dínóbébi korában ismerjük meg, és vele tartunk a felnőttkor felé tartó veszélyes, hosszú úton. Azt nem mondhatnánk, hogy ő a csorda legkeményebb vagy legvadabb tagja, de helyén az esze és a szíve. Néhány igazán rázós kalandot is túlél, és fokozatosan az egész csorda megtanulja tisztelni. Persze, ez Pacsinak kevés: ő Boróka szeretetére pályázik, és nem lehetetlen, hogy végül el is nyeri.

BORÓKA

Dinoszauruszok – A Föld urai 3D - szereplői - BORÓKA

Nagyon csinos lány – mármint egy pachyrhinosaurus szemszögéből nézve – és erős jellem. Gyerekkorában Pacsival fedezi fel a világot, és már első kalandjaik során bebizonyítja, milyen bátor és okos. Az érzelmeit viszont nem könnyen mutatja ki. Az anyukájának mindig szót fogad, pedig nagyon utálja a sok szabályt és az örökös fegyelmet. A saját útját akarja járni, saját magának akar párt választani, és semmiképpen sem szeretne bekerülni a csorda vezérdínójának háremébe. Pacsi minden sikerének felhőtlenül, szívből örül.

MORCOS

Dinoszauroszok_jelenetfoto (13)

Nagydarab, erős és makacs. Csupán egyetlen célja van: hogy ő legyen a csorda új vezére. Az öccsét, Pacsit tulajdonképpen szereti a maga módján, de vezéri vágyai néha minden mást elfeledtetnek vele. Mindegy, ha nem is túl okos, legalább nagyon izmos. Végül is, egy ősállatról van szó.

GORGÓ (A SÖTÉT HERCEG)

Dinoszauruszok – A Föld urai 3D - szereplői - GORGÓ (A SÖTÉT HERCEG)

Ne kerülgessük: ő filmünk főgonosza. Ravasz, gyors és félelmetes. Olyan, mint egy túlpörgött T. Rex; etetni akarja a családját, és felőle mindenből, sőt, mindenkiből lehet vacsora. A gorgosaurusok már csak ilyenek: egyetlen dolog érdekli őket – mindig a következő áldozatukat keresik. Gorgó sosem fárad el, sosem bán meg semmit, és nem könnyű túljárni az eszén. Pacsi apját egy gorgosaurus pusztította el, így aztán, amikor a sötét herceg feltűnik a színen, hősünk érzi, hogy komoly baj van… és hogy a sarkára kell állnia.

ALEX

Dinoszauruszok – A Föld urai 3D - szereplői - ALEX

Kis madár sok foggal. A fajtája: alexornis. A filmben ezek a szárnyasok békés társai a pachyrhinosaursoknak: igazából szárnyas hátkefeként szolgálnak, mert nagyon szívesen csipegetik fel azokat a kukacokat és más élősködőket, amelyek hatalmas testű haverjaikat általában rettentően zavarják. Alex jó barátságba keveredik Pacsival, és szerencsére mindig akkor bukkan fel, amikor éppen nagy szükség van a segítségére. Jó a humora, bár hajlamos a szemtelenkedésre… de igaz barát. És ez még a kréta korban is nagyon fontos volt.

VEZÉR

Dinoszauroszok_jelenetfoto (9)

Pacsi és Morcos apja volt a pachyrhinosaurusok csordájának rettentő vezére. Ám szokásos évi vándorlásuk során egy erdőtűz miatt ők hárman elszakadnak a többiektől, és egy zsákmányra vadászó gorgosaurus csapdájába esnek.  Fiai védelmében Vezér megküzd ősi ellenfelével, és nem éli túl az összecsapást. A két árva dínó attól kezdve magára van utalva.