Quentin Tarantino örökifjúnak tűnik: elképesztő energiával filmezik és él, folyton magas fordulatszámon pörög. Ki hinné, hogy mégis fél az öregedéstől. Pedig a jövőre 50 éves rendező már a visszavonulását tervezgeti:

– Nem szeretnék kiöregedett filmes lenni – nyilatkozta nemrég újságíróknak a Django elszabadul (16) (Django Unchained, hazai bemutató január 17.) kapcsán. – Egy jó rendező rossz filmjei általában a filmográfiája végén találhatók: az idős rendezők már képtelenek jók lenni.

A már első filmjével legendássá váló rendező azt mondta, szerinte az ideális életmű tíz filmből áll, a tízedik után ki kell szállni a bizniszből. A rajongók már kezdhetnek is készülni a búcsúra: a Django elszabadul Tarantino nyolcadik filmje, úgyhogy talán már csak két új rendezésre számíthatnak.

A mesternek persze nincs miért aggódnia, ha felhagy eddigi szakmájával, akkor sem marad munka nélkül. Színészként is szívesen tevékenykedik: a Django elszabadul-ban Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson és Jonah Hill mellett saját magának is adott egy szerepet. Nyilván a nyugdíjas évekre készül…

IC Press