Hobo bemutatja Jim Morrison emlékműsorát és a Doors együttes 1968-as Hollywood Bowl koncertjét.

Földes Hobo László teljes pályáját végigkíséri Jim Morrison emléke. A sajnálatosan korán elhunyt énekes és költő, a Doors együttes frontembere már a Hobo Blues Band legelső koncertjein jelen volt dalaival. Később Hobo zenekarával, majd szólóban albumokat készített, hogy magyarul is eljuthassanak az emberekhez az amerikai banda számai.

Doors -Hobo Corvin

Földest évtizedek óta foglalkoztatja Jim Morrison életműve: a Doors vezető énekesének és dalszövegírójának alkotásai fontos inspirációt jelentettek számára saját művészi világlátásának kialakításában. Jim Morrison korai, 1971-ben bekövetkezett halála után Hobo kötelességének érezte, hogy ápolja a nagy előd emlékét, így már a Hobo Blues Band megalapítása előtt, az 1970-es évek közepén játszott Doors-dalokat. Az azóta eltelt majd’ négy évtizedben is mindent megtett, hogy az amerikai művész életműve Magyarországon se merüljön feledésbe: Földes László fordította magyarra Morrison összes dalát és költeményét, amelyek önálló kötetben 2001-ben, a Cartaphilus Kiadó gondozásában láttak napvilágot.

A misszió még mindig tart: Földes László folyamatosan járja az országot emlékestjével. Szerinte Morrison volt az első, aki hidat vert költészet és rockzene közé, így műsorán nem csak élő zenei kísérettel előadott Doors-dalok, hanem az énekes versei is szerepelnek, saját műfordításában.

A Live at the Hollywood Bowl ’68 a Doors egyetlen teljes egészében rögzített koncertje; a film Hobo emlékestjének szerves részeként, több részletben bemutatva segít abban, hogy Jim Morrison életművét még közelebb hozza a nézőkhöz, és méltó emléket állítson ennek a nagy formátumú művésznek és különleges egyéniségnek.

Jegyvásárlás: http://corvinmozi.hu/filmek/doors-and-hobo