Jim Carrey újra a csúcson: a gumiarcú színész végre megint megcsillogatja fantasztikus komikusi vénáját a DUMB ÉS DUMBER KETTYÓ-ban (16), ami a hétvégén a toplista élen végzett a tengerentúlon. Carrey-nek olyan szupervicces filmeket köszönhetünk, mint a Maszk, az Ace Ventura, vagy a szintén a Farrelly testvérek által jegyzett Én és én meg az Irén, de mégis mind közül a legemlékezetesebb a dilis páros limósofőrjének a szerepe. És Jim Carrey nem lenne teljes Jeff Daniels nélkül. Mert bizony párosan szép az élet: „Jeff mindig egy lépéssel le van maradva mögöttem, de ez így tökéletes. Én vagyok aki ráveszi ezt a szerény külsejű, komolykodó pasast minden őrültségre. (nevet) Mikor átalakul Dumberré, bármire képes. Egyszerűen fenomenálisak vagyunk együtt. Ez nem is kérdés.” – árulta el egy interjú során Carrey.

Dumb és Dumber kettyó

Bizony kemény 20 évet kellett várnia a nézőknek, hogy Dumb és Dumber, ezek az elvetemült humorzsákok visszatérjenek a mozikba. A kettyó haverok ott folytatják, ahol 20 éve abbahagyták, mikor búcsút intettek a szexi csajokkal teli busznak. Ugyanolyan bárgyúak, és kattantak, mint két évtizeddel ezelőtt, és ugyanúgy szórják zizzent poénokat. Hisz a Farrelly testvérek nagyon is tudják mitől döglik a légy. Sőt! Még egy szuper kameót is bevetettek legújabb filmjükbe. Nemrég hozták nyilvánosságra azt a filmrészletet, amikor Dumber (Jeff Daniels) 20 év után megmutatja Dumbnak a kéróját, és bemutatja új szobatársát is, Kvarc Arcot, akit nem más játszik, mint Bill Murray.

A kult-klasszikus páros decemberben – kedvenc Blökimobiljával – a hazai mozikba is berobban. Dilis lennél kihagyni ezt a történelmi pillanatot!