Az interneten minden vélemény elfér. De néha felbukkan egy-egy gondolat, amely olyan váratlan, hogy először őrültségnek hat, azután jobban meggondolva… már egészen lehetségesnek tűnik.

Egy angliai filmes site nemrég nagyon sok kommentet provokált azzal a javaslattal, amelyben bejelentik, hogy megtalálták, ki legyen a következő James Bond-film rendezője. A jelöltjük Christopher Nolan… és egyre többen helyeselnek nekik.

Dunkirk

Bodega Bay

Nem csoda: jó érveik vannak. Nolan a világ egyik legsikeresebb, legötletesebb rendezője, a nagy költségvetésű, intelligens akciófilm mestere, aki ráadásul brit. Körülbelül ugyanabból a közegből származik, amelyből Ian Flemming, és a kora miatt úgy nőtt fel, hogy bármerre nézett, Bond-filmeket láthatott. A sötét lovag trilógiával már bizonyította, hogy egy ismerős figurát úgy tud újraalkotni, hogy a legjobb arányban legyenek benne a bevált és a forradalmian új elemek, ráadásul a hihetőt és a hihetetlent is ügyesen mixeli.

Az eredeti cikk azt írja – és igaza lehet –, hogy a 007-es rég ott bujkál Nolan műveiben: a Tűzgolyóban ugyanúgy kapnak fel valakit repülőgép és légballon kombinációjával mint A sötét lovag-ban, az Eredet-ben megostromolt behavazott erőd az Őfelsége titkos szolgálatában előtt tiszteleg… és így tovább.

Nolan még nem nyilatkozott arról, hogy a nyáron mozikba kerülő II. világháborús mega-akciófilmje, a Dunkirk (Dunkirk, hazai bemutató: július 20.) után mik a tervei. De az biztos, hogy Ian Fleming öccse, Michael a dunkirki csatatéren sebesült meg, és egy hadifogolytáborban vesztette életét.

Ráadásul egy vakmerő ötletgyárosban – a Today Show-ban – az is felmerült, hogy Harry Styles (aki a One Direction után a Dunkirk-ben kapott szerepet) lehetne az új Bond.