Mindannyian Todd Phillips halvány tükörképei vagyunk – ezzel a szerény és költői mondattal válaszolt Ed Helms, a Másnaposok-filmek egyik legviccesebb főszereplője, amikor nemrég egy újságíró azt kérdezte tőle, hogy új vígjátéka az Apavadászat (Father Figures, hazai bemutató: január 4.) mennyire hasonlít a Másnaposok-hoz. A kérdés elég logikus: a filmet ugyanis Todd Phillips eddig legközelebbi munkatársa, a Másnaposok-trilógia és a Haverok fegyverben operatőre, Lawrence Sher rendezte.

Ed Helms

Ed Helms

És természetesen Ed Helms-t hívta főszereplőnek, aki a filmben Owen Wilson társaságában egy egész Amerikát átszelő út során keresi az igazi apját… és vagy négyszer meg is találja.

Már a Másnaposok-filmek kapcsán született nyilatkozatok során is kiderült, hogy Sher nagyon vicces filmes, és a trilógia jó néhány poénja az ő fejéből pattant ki a forgatások közben.

– Persze, hogy rengeteget tanultunk Toddtól – mondta Ed Helms. – Én is meg Larry is. De azért megvan a saját humorérzékünk. És remélem, Todd nem csalódik bennünk, és ezután a film után is fog hívni, a következő filmjeibe.