A mai közönség zseniális komikusként tartja számon Eddie Murphyt, és a fiatalabb nézők jó része talán nem is tudja, hogy a sztár annak idején énekesi karrierről álmodott. Erre minden alapja megvolt, mert 1985-ös Party All the Time című száma második lett az amerikai toplistán, első lemeze pedig félmillió példányban kelt el, így aranylemeznek minősült. Ezt újabb két lemez (So Happy, Love’s Alrigt) követte 1989-ben és 1993-ban, de egyik sem lett különösebben sikeres, és még az sem lendítette előre Murphy zenei karrierjét, hogy a Whatzupwitu című számot Michael Jacksonnal duettben énekelte.

Eddie Murphy
Eddie Murphy

Bár később is adott ki single-ket, a színész letett az énekesi karrierről. A zene iránti rajongása azonban nem szűnt meg, és ezt a szenvedélyét kiélhette a Dreamgirls című filmben, ahol egy popsztárt alakított. Nem csoda, hogy a kritikusok szerint ez az egyik legjobb alakítása. 

Murphy hamarosan visszatér az Amerikába jöttem 2-ben. A történet azzal indul, hogy a főhős hercegből hamarosan király lesz távoli hazájában, ám Amerikába jön, miután megtudja, hogy van egy fia.

(Coming 2 America – hazai bemutató: 2020. december 17.)