Egész napos, ingyenes filmvetítéssel készül a nemzeti ünnepre a Corvin mozi!

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc emléknapján négy remek filmet vetítünk, felelevenítve ’56 őszét, a forradalmat és az utána következő megtorlás nehéz időszakát.

Corvin mozi, Radványi terem

Október 23-án délelőtt 10 órától Szász Attila alkotását, A berni követ című tévéfilmet  tekinthetik meg kedves nézőink, 11 óra 45 perctől a Szabadság – Különjárat című, igaz történeten alapuló tévéfilmet játsszuk. 13 óra 15 perctől Gárdos Péter filmszatíráját, a Szamárköhögést tűzzük műsorra, 15 óra 15 perctől pedig egy igazi filmtörténeti klasszikussal, Makk Károly Szerelem című drámájával zárjuk az ünnepi műsort.

Belépés a vetítésekre a pénztárban igényelt ingyenes jeggyel lehetséges korlátozott számban! Egy néző legfeljebb négy jegyet igényelhet.

Tabán mozi, Kubrick terem

Egész napos, ingyenes filmvetítéssel készül a nemzeti ünnepre a Tabán mozi!

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc emléknapján, október 23-án este hét óráig négy kultuszfilmet vetítünk, felelevenítve a forradalmat és az utána következő megtorlás nehéz időszakát.

Október 23-án délelőtt 10 órától Goda Krisztina nagyszabású és látványos drámáját, a Szabadság, szerelem című filmet tekinthetik meg az érdeklődők. 12:30-tól Szilágyi Andor filmjét,  az 1956 utáni megtorlás legfiatalabb mártírjának emléket állító Mansfeld-et tűzzük műsorra. 15 órától Gothár Péter klasszikusára, a Megáll az időre ülhetnek be hozzánk a kedves nézők, 17 órától pedig a Mészáros Márta rendezte Napló apámnak, anyámnak című drámát vetítjük.

Belépés a vetítésekre a pénztárban igényelt ingyenes jeggyel lehetséges korlátozott számban! Egy néző legfeljebb négy jegyet igényelhet.