Olyan hírek láttak napvilágot, hogy komoly bajban van a Jurassic World: Világuralom – azaz az új széria harmadik része – forgatása, mivel a stáb több tagjának is pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért borul az egész produkció. Főleg a The Sun című, enyhén szólva nem teljesen szavahihető brit bulvárlap terjesztette ezt az „információt”. A gyártó Universal Studios kategorikusan cáfolta az álhírt, mondván, teljes gőzzel folyik a forgatás, senki nem beteg, és tudják tartani az ütemezést.

Jurassic World: Bukott birodalom
Jurassic World

A film belső felvételei jelenleg az angliai Pinewood stúdióban zajlanak, itt nagyon szigorú, többlépcsős beléptetési szabályok vannak érvényben, ha bárkivel kapcsolatban felmerül a gyanú, hogy vírusos, a biztonságiak kivezetik, és azonnal karanténba kerül.

Jurassic World: Világuralom forgatása hónapokkal ezelőtt leállt a járvány miatt, de most már biztonságosan tudnak dolgozni. A film műfaja az alkotók szerint tudományos thriller, amelyben visszatérnek az új hősök, akiket Chris Pratt és Bryce Dallas Howard alakítanak, de közkívánatra szerepelnek az eredeti trilógia sztárjai is: Laura DernSam Neill és Jeff Goldblum.

(Jurassic World: Dominium – hazai bemutató: 2021. június 10.)