A fogadás tárgya az volt, hogy hányszor kell majd felvenni az egyik jelenetet a Belfast című filmhez. A 11 éves főszereplő, Jude Hill kettőre tippelt, a nagymamáját játszó Judi Dench háromra, a kisfiú nyert – írja a Newsweek. Két font ütötte a markát, amiről azt mondja, örökre megtartja, hiszen a világ egyik legnagyob színésznőjltől kapta. 

BELFAST
Actor Jude Hill (left) on the set of BELFAST, a Focus Features release. Credit: Rob Youngson/Focus Features

Jude Hillt egyébként Oscar-esélyesként említik, olyan fantasztikusan játssza a kamasz Kenneth Branagh-t a rendező-színész jórészt önéletrajzi ihletésű filmjében. A nosztalgikus, szomorkás-vicces történet a hatvanas évek északír fővárosába kalauzol, ahol éppen eszkalálódik a konfliktus a katolikus és a protestáns lakók között, ezért a kisfiú családja a távozás mellett dönt. 

Mivel a hatvanas évekbeli Bajok (The Troubles), azaz kvázi polgárháborús események jóval a főszereplő születése előtt zajlottak, Hill rengeteg dokumentumfilmet és filmet megnézett erről a YouTube-on családja körében, így igazán bele tudta élni magát a korszak kissé fenyegető hangulatába. 

A film további szerepeiben Jamie DornanCaitriona Balfe és Ciaran Hinds látható.

(Belfast – hazai bemutató: 2022. február 24.)