Még nem lehet tudni, hogy a Batman-Superman párbajból ki kerül ki győztesen, de az már biztos, hogy a 2014-es Comic-Cont ők ketten, egyesített erővel nyerték meg.

A San Diego-i rendezvénysorozaton szokás szerint rengeteg világsztár bukkant fel, de a két szuperhős mindenki elől ellopta a show-t. Legalábbis a közösségi oldalakon az ő közös filmjükről beszéltek a legtöbben – például a Twitteren 248.960 alkalommal említették. A Batman v. Superman: Dawn of Justice (munkacím) bemutatóját csak 2016 tavaszára tervezi a Warner Bros., de néhány szerencsés kiválasztott rajongó már láthatta az első teasert. A vetítőből kiszivárgott hírek szerint a filmrészletben Gotham Cityt látjuk egy esős éjszakán, Batman (akit ezúttal Ben Affleck alakít) a rendőrség épületének tetején áll, Superman (Henry Cavill) pedig fenyegetően lebeg felette és vörösen felizzik a tekintete, mintha csak arra készülne, hogy bevesse szupererejét.

A két szuperhős rivalizálásának részleteit egyelőre titokban tartják, annyit viszont már lehet tudni, hogy David S. Goyer és Zack Snyder történetéből az Oscar-díjas Chris Terrio írta a forgatókönyvet, a rendező Zack Snyder, a további főszerepeket Gal Gadot, Jesse Eisenberg, Ray Fisher, Amy Adams, Laurence Fishburne, Diane Lane és Jeremy Irons alakítja.

A Batman v. Superman: Dawn of Justice az idei Comic-Con legnagyobb szenzációja volt még egy szempontból: bemutatták az első hivatalos fotót az új Wonder Womanről (Gal Gadot), és ezt a fotót 7000 ember osztotta meg a Twitteren.

IC Press