Fölényes sikerrel, több mint 20 millió dolláros bevétellel nyitott Észak-Amerikában a Jetikölyök című családi animációs film, és hasonló impozáns eredményt várnak Kínában is a produkciótól. Ez nem véletlen, ugyanis az amerikai-kínai koprodukcióban készült filmen egy évig dolgoztak azért, hogy vonzóbbá tegyék a kínai nézők számára, adja hírül a Business Insider. Kína a világ második legnagyobb filmes piaca az észak-amerikai után, ezért nem csoda, hogy sok energiát fordítottak a Jetikölyök átalakítására. Megváltoztatták a poénok jelentős részét és a karakterek háttértörténetét, hogy megfeleljenek a távol-keleti közönség elvárásainak, miután kiderült, hogy az amerikai változat nem működne Kínában.

Jetikölyök
Jetikölyök (from left) – Peng (Albert Tsai), Jin (Tenzing Norgay Trainor) and Yi (Chloe Bennet) with the Yeti, Everest, in DreamWorks Animation and Pearl Studio’s Abominable, written and directed by Jill Culton.

Jetikölyök egy csapat gyerekről szól, akik arra vállalkoznak, hogy visszajuttatnak a Himalájába egy elrabolt jetit. A filmet a kritikusok 80, a közönség 96 százalékra értékeli a Rottentomatoes kritikai portálon.

(Abominable – hazai bemutató: 2019. október 24.)