Néhány hét, s eljön a hétvége, melyre már nagyon készülünk: a Puskin mozi kilencvenedik születésnapja alkalmából szeptember 17-én és 18-án a Budapest Film Zrt. kivételes programmal ünnepli meg a csodaszép filmszínházat.

Ahogy azt mi is sejtettük, s nagy örömmel konstatáljuk, a legnagyobb érdeklődés a közönségtalálkozókat övezi: szombaton és vasárnap vendégünk lesz Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Molnár Piroska, Haumann Péter, Szabó István, Koltai Lajos és Makk Károly. De a beszélgetések mellett a filmkínálat is igen patinásnak ígérkezik!

puskin_mozi_90_eves

Ahogy arról már hírt adtunk, a Nemzet színészei sorozatban a meghívott művészek egy-egy filmjét vetítjük. A 90 esztendős Makk Károly az Egy erkölcsös éjszaka című klasszikus rendezését hozza el hozzánk, Szabó István életművének jelentős részét, szám szerint kilenc filmjét tekinthetik meg az érdeklődők – a rendező és operatőre, Koltai Lajos, A napfény íze vetítését vezeti majd be vasárnap este, a Puskin 90 mintegy záróeseményeként.

Az Örök klasszikusok című szekcióban fontos nemzetközi alapműveket vetítünk: Zeffirellitől a Rómeó és Júliát, a Woody Allen főszereplésével és forgatókönyvéből készült Játszd újra, Samet, Coppola Keresztapáját, valamint David Lynch Kék Bársony című mestermunkáját. Fábri Zoltánra hat alkotásával emlékezünk, a Fellini örököseként számon tartott Paolo Sorrentino legsikeresebb két mozija is műsorra kerül, nálunk láthatják először a felújított Casablancát – és az utóbbi évek legnagyobb sikerű magyar filmjeiből is válogattunk jó néhányat!

Ráadásul a mozi előtere is ünneplőbe öltözik a nagy alkalomra: ezen a hétvégén a mozi történetével kapcsolatos, rendhagyó tárlat nyílik a Puskinban, s különleges plakátkiállítás is várja a mozinézőket!

Az előadások (s a hozzájuk kapcsolódó beszélgetések) a mozi pénztárában megvásárolható Puskin 90 kártyával látogathatóak. Egy kártya ára 2000 Ft, mellyel 4 darab tetszőleges előadásra szóló jegy igényelhető, mindkét napra.

A nagy érdeklődés miatt foglalásra nincs lehetőség!