Hollywood kedvenc átlagembere, Tom Hanks egyre idegesebben néz a jövő elé: a kétszeres Oscar-díjas sztár ugyanis pont az Amerikai Filmakadémia közelgő díjátadója miatt nyugtalankodik – és igencsak félti a díszes gála ünnepséget. Mivel a hollywoodi forgatókönyvírók már sokadik hete tartó sztrájkjának már „áldozatul esett” az Arany Glóbusz díjkiosztó ünnepsége – mivel a színész szakszervezet szolidaritást vállalt az írókkal. Hanks új filmje, a Charlie Wilson háborúja sajtótájékoztatóján fel is hívta az érdekelt feleket a megegyezésre, ezekkel a szavakkal:

– A műsornak folytatódnia kell, és az Oscar mindennek a lelke. Én is tagja vagyok az Akadémia igazgatótanácsának, és mindenképpen egy remek műsort szeretnénk összehozni, hogy tiszteletünket fejezzük ki azon kiváló filmek előtt, amelyek az év során kerültek a mozikba. A sztrájk mindenkinek káros a filmiparban, még az olyan szakmák számára is, mint a díszletesek, a catering szolgáltatás, vagy a villanyszerelők, így ideje lenne a kiegyezésnek – remélem, a stúdió vezetők kaphatók egy tisztességes alkura.

Az Oscar ceremóniát február 24-én tartják a legendás Kodak Filmszínházban, és a műsor a felsoroltakon kívül riporterek és hírszerkesztők százainak a megélhetését is biztosítja!

(Charlie Wilson’s War – hazai bemutató: 2008. február 7.)

UIP