Elhalasztották Patty Jenkins Star Wars-filmjének, a Rouge Squadronnak jövőre tervezett forgatását – írta meg a The Hollywood Reporter.

A Rouge Squadron lett volna 2023-ban az első Star Wars-produkció a mozikban a 2019-es Skywalker kora után.

Jenkins egy évig dolgozott Matthew Robinsonnal forgatókönyvíróval a Squadron fejlesztésén, hogy 2022-ben elkezdődhesen a forgatás. Közben azonban kiderült, hogy a Wonder Woman rendezőjének jövőre nem lesz elég ideje a forgatásra egyéb kötelezettségei miatt. Ezért az a döntés született, hogy a Squadron forgatását elhalasztják, és Jenkins akkor tér vissza hozzá, ha befejezte a többi munkáját.

Star Wars: Skywalker kora
Star Wars: Skywalker kora

A halasztás konkrét okát nem nevezték meg, de Jenkins jelenleg a Wonder Woman 3. című Warner Bros.-produkción és a Paramount stúdió számára készülő Kleopátra-filmen is dolgozik.
A Disney filmstúdió 2020 decemberében jelentette be, hogy Patty Jenkins fogja rendezni a Rouge Squadront. Jenkis akkor elmondta, hogy vadászpilóta apja nyújt számára inspirációt a filmhez, és „a valaha készült legjobb vadászpilótás filmet akarja megcsinálni”.
A Lucasfilm még nem közölte, hogy a Squadron helyett bemutatnak-e hamarabb egy másik, készülő Star Wars-produkciót, hiszen párhuzamosan több filmen dolgoznak.