Nia Vardalos, az első film írója, és női főszereplője ismét tollat ragadott és folyamatosan dolgozik a film második szériáján.

Mióta a színésznő is anyai örömöknek örvend, végre készen állt arra, hogy leüljön és megírja a film folytatását. A tervek szerint az egész „bazi nagy család” visszatér a képernyőre. Így Nia Vardalos ismét Toula Portokalosz bőrébe bújik, míg újdonsült férjét Ian Miller megint John Corbett alakítja majd.

A produceri gárda is jó ötletnek találta folytatást, így Rita Wilson, Tom Hanks és Gary Goetzman ismét elvállalták a munkát. Míg az első filmet Joel Zwick rendezte, róla egyelőre még nem tudni, hogy vállalta e a második részt, így a rendező kiléte eddig még ismeretlen.

Az első rész – Bazi nagy görög lagzi

John-Corbett-Nia-Vardalos

Tradicionális görög család, akiknél a hagyomány szent és sérthetetlen. Egy jó görög apa, másra sem vágyik, mint, hogy a lánya egy rendes görög férfihoz menjen hozzá feleségül. Toula 30 éves, a szülei éttermében dolgozik, és semmi jelét nem mutatja annak, hogy férjhez akarna menni, sőt teljesen elhanyagolja magát és éli a mindennapjait, pörög a mókuskerékben. Az apja bármilyen kérővel megelégedne már, csak jöjjenek végre az unokák. Toula egyik napról a másikra teljesen megváltozik. Eldobja szemüvegét, elkezd szexin, és kihívóan öltözködni, és senkinek nem árulja el, hol tölti az estéit. Egyik nap hazaállít álmai férfijával Ian-nel. A férfi nem görög, és ráadásul még vegetáriánus is. A családban elszabadulnak az indulatok. Mivel esély nincsen másik kérőre a közeljövőben, így mindkét fél lenyeli a békát, és jöhet a házasság.

A sorozat

Az első film elkészülése után, a Portokalosz család hét rész ereig összeállt egy sorozatban. Egyetlen óriási változtatás volt csupán, Ian Miller szerepébe Steve Eckholdt bújt bele. A bazi nagy görög élet címet viselő sorozat hét rész után kaszát kapott, így csupán hétszer húsz perc humor jutott a nézőknek.

Mi várhat ránk a második részben?

Kicsit spekuláljunk, vajon miről is fog szólni a visszatérés. Nyílván az esküvő után, kezdődik a sztori, mikor a friss házasok hazaérnek a nászútról. Beköltöznek új házukba, ami valószínűleg egy-két házzal lesz arrébb a Portokalosz család háztól. És hamarosan érkezik majd a gyerek, gyerekek is. Vajon, hogy birkózik meg Ian a görög tradíciókkal, és a gyermekneveléssel? Vajon hány üveg Windex ablaktisztító tűnik fel a filmben?

Egy biztos, egy újabb remek alkotás várható a mozikba, de erre még sokat kell várnunk. Vajon sikerül az új filmnek felülmúlnia a Bazi nagy görög lagzi 368 millió dolláros bevételét, és átveszi a legjövedelmezőbb befektetésű film címét? Majd kiderül…

Horváth Nikolett