A különös és különleges filmjeiről ismert Spike Jonze legújabb rendezésének, A NŐ-nek (16) (Her, hazai bemutató: február 6.) kétféle főszereplője van. Az egyik nem látszik, a másik nem szeret látszani. A női főszerepet alakító Scarlett Johansson igazából csak a hangjával van jelen. Ő alakítja azt a mesterséges intelligenciát, melybe a férfi főszereplő, Joaquin Phoenix beleszeret.

A_NO_jelenetfoto (1)

Phoenix már igazi sztár, ám semmiben sem olyan, mint a többi ünnepelt színész – talán ezért is kiváló társa a kissé bogaras hírében álló Jonze-nak. Nem szereti a rajongóit. Pontosabban, szereti őket, csak találkozni nem szeret velük. Inkább megijed és zavarba jön, ha valaki autogrammot kér tőle.

– Ha valaki le akar fényképezni, halálra rémülök – ismerte be nemrég a színész. –, Johnny Depp sok év óta úgy él, hogy bármerre megy, tömeg követi, ő már biztosan hozzászokott, és felkészülten lép ki az utcára. De én eddig mindig kibújtam az ilyen helyzetek alól. Eddig még sikerült úgy élnem, ahogy szeretek.

Phoenix, aki A NŐ-ben magányos férfit alakít, akinek egy szexi komputerhang válik az igazi társává, az életben sem társasági lény. A forgatások befejezésekor mindig azonnal elhagyja a stúdiót. Sosem beszélget senkivel, nem találkozik a filmes világ szereplőivel. Azt állítja, amióta felnőtt, egyszer sem volt a tengerparton. Utál utazni, nem barátkozik senkivel – igyekszik átlagember maradni.

Valószínűleg ettől olyan hiteles A NŐ-ben.

IC Press