Ha következmények nélkül úszhatna meg valamilyen bűncselekményt, Ethan Hawke megbüntetné a környezetszennyezőket. „Szívesen pottyantanék oda egy-két köteg dinamitot azoknak, akik olajszennyeződést okoznak, vagy ész nélkül irtják az erdőket – jegyzi meg halkan a sztár. – Ha ilyesmiről hallok, mindig fölmegy bennem a pumpa, és bűnös gondolatok születnek. Persze ezt nem reklámozom, mert nem szeretnék rejtélyes autóbalesetben elhunyni.”

A színészt abból az alkalomból kérdezték titkos fantáziáiról, hogy a legújabb filmsiker, A bűn éjszakája főszereplője, amelynek története hasonló témát jár körül. A sztori szerint a jövő Amerikájában sikerült megfékezni a bűnözést, mert minden évben van egy olyan éjszaka, amikor bárki bármit elkövethet, nem lesz következménye. A Hawke által játszott kereskedő és családja nagy bajba kerül a bűn éjszakáján, mert beengednek egy menekülőt erődített otthonukba, és emiatt eszelősök hada kezdi ostromolni őket.

Ethan Hawke- A-bun-ejszakaja

A 3 millió dollárból forgatott A bűn éjszakája összbevétele már megközelíti a 60 millió dollárt, így a nyári szezon egyik legjövedelmezőbb filmjének számít.

(The Purge – hazai bemutató: 2013. szeptember 5.)