Már eddig is számos rekordot és lenyűgöző eredményt tudhatott magáénak a Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült Barbie és rendezője, Greta Gerwig, de ezen a hétvégén egyenesen történelmet írtak!

A hétvégén, mindössze 18 nappal a bemutatója után, Barbie átlépte az 1 milliárd dolláros bevételt, melyből mintegy 572 millió a nemzetközi piacról érkezett! Még különlegesebbé teszi ezt a lenyűgöző eredményt, hogy Greta Gerwig ezzel az első és eddigi egyetlen olyan nővé vált, aki szóló rendezőként át tudta lépni az 1 milliárd dolláros bevételi határt!

A nemzetközi nézők lelkesedését tükrözi a hazai nézők lelkesedése is, ugyanis több mint 430 ezer nézővel immáron 3. hete Barbie a legnézettebb film a magyar mozikban. Ezzel hivatalosan is 2023 legnézettebb filmje lett és egyúttal bekerült a hazai top 15 legmagasabb bevételű film közé is – és távolról sem tűnik úgy, hogy a mozikból kikopnának a rózsaszínbe öltözött mozinézők.

A bemutató óta eltelt szűk három hétben ez a humoros, érzelmes és szórakoztató film olyan kulturális fenoménná nőtte ki magát, amely nézők millióit hozza össze fontos üzenetével élőben és a social médián keresztül. Barbie rengeteg cikket, bejegyzést és fontos beszélgetést inspirált a világ körül és most már egy kicsit mind elhisszük, hogy lehetnénk, amik csak szeretnénk.

Rózsaszínre fel és csak így tovább Barbie!