Több feltételezés is kering arról, miért hagyta ott A szürke ötven árnyalatát a felkért főszereplő, Charlie Hunnam. Az első indoklás úgy szólt, hogy a fiatal brit színész zsúfolt munkarendje miatt nem ért rá még egy filmet forgatni. Charlie a Kemény motorosok című tévésorozat sztárja, és hihetőnek tűnt, hogy a széria szoros munkarendje miatt nem tud elszabadulni. Aztán olyan feltételezés is szárnyra kapott, hogy a főszerepért mindössze 125 ezer dollárt ajánlottak, ami hollywoodi viszonylatban nevetséges összeg, s végül a színész ezért mondott nemet. De olyan ötlet is felmerült, hogy Charlie elolvasta az egész erotikus trilógiát, és nem tetszett neki, s emiatt döntött úgy, hogy kiszáll az adaptációból. A sok spekuláció helyett azonban egyszerű megoldás is kínálkozik: szólaljon meg az érintetett maga! Charlie Hunnam interjút adott az E! News portálnak, és elárulta, igazából mi a helyzet.

„Bizonyos családi dolgok történtek, ezért most a rájuk kell koncentrálnom és pozitívnak kell maradnom – mondta Hunnam. – Igyekszem jól végezni a dolgom, de arra törekszem, hogy minél több időt töltsek a családommal.”

A színész arra utalt, hogy májusban elhunyt az édesapja, ami akkora lelki törést okozott számára, hogy újra kellett gondolnia a terveit. Mivel két nagy projektje már folyamatban van, nem vállalhatott be egy olyat, amely valószínűleg szintén hosszú távú elkötelezettséget jelent. „Most fejezzük be a Kemény motorosok hatodik évadját, aztán visszamegyek Angliába, hogy hosszabb időt töltsek a családommal – folytatta Hunnam. – Aztán pedig Guillermo del Toróval forgatok, majd jön a sorozat záró évadja, tehát a következő évre teljesen be vagyok táblázva.”

Tekintve, hogy A szürke ötven árnyalatát egy trilógia első részének szánják, logikusnak tűnik Hunnam döntése, hogy nem vállalja túl magát. Hogy ki lehet az utódja? Állítólag Jamie Dornan a leginkább esélyes Christian Grey szerepére. A jóképű ír színész felkapott Calvin Klein-modell volt, mostanában az Egyszer volt, hol nem volt című sorozatban láthatjuk, egy időben pedig azért írtak róla sokat, mert Keira Knightleyval járt.

(Fifty Shades of Grey – hazai bemutató: 2014. július 31.)