Van rendező, aki titkolózik, még filmjei történetét is igyekszik az utolsó pillanatig rejtve tartani a kíváncsiak elől, és van, aki büszke rá: boldogan beszélget, nyilatkozik, tweetel. James Mangold inkább az utóbbiak közé tartozik, így a képregények és az X-Men-filmek rajongói egyre többet tudnak a júliusban a mozikba kerülő látványos akciófantasyról, a Farkas-ról, melynek a főszereplője természetesen Hugh Jackman lesz.

A rendező a legutóbb az Entertainment Weeklyben számolt be az új film és az X-Men-univerzum kapcsolatáról.

Farkas jelenetfotó

Az interjú legfontosabb tanulsága: a film ezer szállal kötődik majd a képregényhez.

– A saga sok karaktere és még több sztorija benne van a forgatókönyvben is – jelentette ki a rendező, aki a hosszú forgatás befejeztével már a Farkas utómunkálatain dolgozik. – Nem ragaszkodunk az eredetihez mániákusan, de tiszteljük az őseinket. Ahogy közünk van az eredeti filmtrilógiához, mégsem folytatást csinálunk. A jó adaptáció elképzelhetetlen változtatás nélkül, de szerepelni fog a filmünkben a gyönyörű, de veszélyes Mariko, Vipera, Shingen Harada és Jukio is.

A rendező azt is elárulta, hogy a történet az X-Men – Az ellenállás vége után kezdődik, és Farkas ronint alakít benne: olyan szamurájt, akinek nincs mestere és nincs küldetés. Hit és cél nélküli szuperharcos, aki minden eddiginél veszélyesebb ellenségekbe botlik.

IC Press