Fede Alvarez – A tetovált lány visszatér, Vaksötét 2.

A tetovált lány nemcsak könyv formában borzongatta meg az egész világot, hanem két filmváltozatával is. 2011-ben David Fincher igazi nagyágyúkkal, Daniel Craig-gel és Rooney Mara-val keltette életre a bukott újságíró és a tetovált hackerlány közös nyomozásának történetét. A skandináv krimik divatját elindító regénynek hiába van több folytatása, az újabb kötetek megfilmesítése sokáig csak ígéret volt. De most út tűnik, valóság lesz.

A héten bejelentették, hogy megvan az új rész, az Ami nem öl meg rendezője. A Sony leszerződött Fede Alvarez-zel, azzal a rendezővel, aki a ’13-as Gonosz halott-tal kezdte a moziba járók ijesztgetését, és az idén, a hatalmas sikerű – és nagyrészt Magyarországon forgatott – Vaksötét-tel bizonyította be, hogy milyen jól ért a feszültségkeltéshez… és a profittermeléshez: a film csak Amerikában a gyártási költsége tizenötszörösét hozta be a mozikban.

Fede Alvarez - Vaksötét filmforgatás

Fede Alvarez – Vaksötét filmforgatás

A világkörüli üldözésről, cyberbűnözőkről és korrupt kormányalkalmazottakról szóló Ami nem öl meg-ben ismét a két régi főhős, Blomkvist és Salander nyomoz és menekül. Hogy a forgatás mikor kezdődhet, azt még nem tudni: a helyzetet az is bonyolítja, hogy a rendező a Vaksötét második részének az elkészítésére is leszerződött már.

Oszd meg!
  • 1
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük