A Fehér Istent (16) (már a mozikban) újabb díjra jelölték. A Karlovy Vary Filmfesztiválon bejelentették a Lux-díj idei jelöltjeit, és a 10 film között van Mundruczó Kornél nagysikerű filmje is.

A Lux-díjjal 2007 óta jutalmazza és támogatja a filmművészet kiemelkedő alkotásait az Európai Parlament. A jelölteket a filmes szakma elismert képviselő választják ki, a 10 műből 3 kerül majd fel a shortlistre, amit majd július végén hoznak nyilvánosságra Rómában. A 3 kiválasztott filmhez 24 európai nyelven készítenek feliratot, majd levetítik őket az Európai Unió mind a 28 tagállamában. A díjat az Európai Parlament tagjai fogják odaítélni, az eredményhirdetés december 17-én lesz Strasbourgban. A Fehér Istent a cannes-i filmfesztiválon az Un Certain Regard szekció fődíjával jutalmazták, a főszerepet alakító kutya pedig elnyerte a Palm Dogot.

FeherIsten_jelenetfoto (3)

A film stábja ezen a héten vasárnap, 10 és 15 óra között egy különleges örökbefogadó napot szervez az Illatos úti állategészségügyi telepen (cím: 1097 Budapest, Illatos út 23/A) családra vágyó állatok megsegítésére. A szervezők 11 és 13 órakor különleges kutyakiképzéssel várják az érdeklődőket. Az örökbefogadó vállalkozók Fehér Isten ajándékot kapnak.