Bizony jó páran vannak, akik idén jobban vártak valamit, mint a karácsonyt, ez pedig nem más, mint a Star Wars legújabb része. Sokan izgalommal, és vágyakozással, míg mások előítélettel.

Mikor kiderült, hogy a Disney veszi át a Lucasfilmet akkor sokan feltették a kérdést tudják-e újra ugyanazt a minőséget hozni. Jómagam is ezt a tábort erősítettem, és meg voltam róla győződve, hogy csalódottan jövök ki a moziból. Tévedtem.

Star Wars Az ebredo Ero-3

Tudatlanul ültem be a terembe. Nem néztem meg egy előzetest sem, és semmilyen cikket nem olvastam el előtte a nagyobb és jobb élményért. A 3D-s vetítéstől tartottam egy kicsit, mert alapvetően nem bírja a szemem, viszont mikor felúszott a főcím és elém tárult a látvány gyakorlatilag a székembe szögezett.

Star Wars Az ebredo Ero

J.J. Abrams egyáltalán nem volt rossz döntés, még akkor is, ha a Lost befejező része miatt sokan messzire kívánták el. A látványvilág nagyon jól visszaadta a Star Wars életérzést, viszont néhol voltak túlzsúfolt jelenetek, amikor az agyamnak nem volt túl sok ideje felfogni a történteket.

Spoiler alert! A sztori előrehaladtával felülhetünk a nosztalgia hullámvasútjára, és ez egészen a film végéig kalauzol. Lényegében a jók és a rosszak is az eltűnt Luke-ot keresik galaxis szerte. Régi ismerősök és új arcok keverednek, és feltűnnek a galaxis különböző teremtményeinek sora is csak úgy, ahogy ezt már megszokhattuk. – Spoiler alert vége!

Star Wars Az ebredo Ero-4

Viszont váratlan fordulatokkal tarkított a film. Igen ezek olyan dolgok, amik neked most még véletlen sem jutnak eszedbe. Szóval az államat össze kellett egyszer kétszer szednem. Kellemes poénok is röpködtek, így két megdöbbenés köze egy nevetés is belefért.

Nagyon jó volt hallani újra a híres indulót, és a film alatt felcsendült zenék is jól össze voltak rakva, ezen a téren sem csalódtam.

Milyen is volt a Star Wars – Az ébredő erő? Látványilag csillagos ötös, az IMAX 3D rengeteget dobott rajta, gyakorlatilag berepített a galaxisba. Történetileg számomra hagyott kívánni valót maga után, bár lehet, hogyha másodszor megnézném, akkor minden apró kocka a helyére kerülne…

Star Wars Az ebredo Ero-2

Megnézném e még egyszer? Igen. Ha másért nem is kíváncsiságból biztosan, vajon milyen lenne a második benyomás. Star Wars fanatikusoknak viszont kötelező. Elmondható, hogy még mindig a Lucasfilm az uralkodó, a Disney pedig a „csendestárs”.

Egy tízes skálán nálam a Star Wars – Az ébredő erő nyolcasra vizsgázott.